latinica  ћирилица
11/09/2020 |  13:10 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Милачић: Подршка споразуму који су потписали лидери три коалиције

Права Црна Гора подржава споразум који су потписали лидери три коалиције, које су освојиле већину гласова на недавно одржаним парламентарним изборима, поручио је лидер те партије Марко Милачић.
Подгорица, Марко Милачић - Фото: СРНА
Подгорица, Марко МилачићФото: СРНА

- Подржавамо споразум, не због тога што је `најмањи заједнички садржалац` свих нас, већ зато што је најмањи заједнички корак који морамо направити да би заробљено друштво ослободили од окова диктатуре клептократијата - рекао је Милачић.

Он је поручио да се сада снажно морају окупити око оних питања која их повезују, уколико желе да истински декриминализују друштво и ослободе државу.

Милачић је рекао да је основни циљ нове владе демонтажа партитократског система, изградња институција и слободног друштва.

- Циљ је изградња друштва у којем ћемо слободно, братски и са поштовањем моћи да суочавамо своје политичке идеје и програме, без бојазни да ћемо због тога бити хапшени и прогањани - рекао је Милачић.

Он је истакао да Права Црна Гора ни за педаљ не одступа од својих увјерења, ставова и програма, али да идеологију и принципе ником неће наметати, нити ће дозволити да јој буду наметнути неки други.

- Визија Праве Црне Горе је држава једнакости, поштовања и суживота...Наш пут је пут истине, а наша хтјења су сажета у ријечи правда - поручио је Милачић.