latinica  ћирилица
10/09/2020 |  18:17 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Потписан коалициони споразум седам странака у Приједору (ВИДЕО)

СНСД, Уједињена Српска, Социјалистичка партија Српске, НДП, Социјалистичка партија, ДЕМОС и Прва СДС, потписали су у Приједору коалициони споразум о међусобној сарадњи на предстојећим изборима у овој локалној заједници. Потписници споразума подржаће кандидатуру СНСД-овог Далибора Павловића за градоначелника Приједора. Главни задатак је, како поручују лидери партија, обезбиједити боље услове за живот становништва.
Потписан коалициони споразум седам странака у Приједору - Фото: СРНА
Потписан коалициони споразум седам странака у ПриједоруФото: СРНА

Грађанима желимо да понудимо нови концепт, како би Приједор напокон постао град свих грађана, поручио је кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора, Далибор Павловић.

- Морамо да се вратимо нашим грађанима од којих се претходна власт отуђила и да овом граду донесемо, заједно са Владом Српске, неке нове пројекте и активности како бисмо их задржали у овом граду - нагласио је Павловић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је седам странака потписница споразума веома заинтересовано да будући градоначелник Приједора буде из ове коалиције. Он је позвао Приједорчане да на наредним изборима подрже СНСД-овог кандидата.

- Приједор је имао прилику да види како изгледа она друга страна, и вјерујем да ће прекинути низ застоја и стајања који су до сада били својствени управо таквој политичкој опцији. Нама треба динамика, синергија, окупљање, требају нам млади људи који имају визију, који имају храброст да град поставе на једне сасвим друге основе - рекао је предссједник СНСД-а Милорад Додик.

Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а честитао је Павловићу на, како је рекао, његовој конструктивности да окупи велики број странака.

- Ово је велика подршка. Надам се да ћемо 16. новембра заједно славити - додао је Чубриловић.

Социјалистичка партија Српске, као новоформирана политичка организација, пружиће подршку развоју града Приједора, поручио је предсједник странке Горан Селак.

- Ми нисмо само подршка господину Павловићу, ми желимо да будемо и конструктиван партнер, да се у наредном периоду развија град Приједор, а самим тим и Република Српска - нагласио је Селак.

Рајко Паповић, генерални секретар Прве СДС истиче да ако су грађани Приједора до данас имали дилему ко ће 15. новемра бити градоначелник, онда, каже, "можемо да кажемо да је то сигурно Далибор Павловић".

Потписници су поручили да је ово важан дан за Приједор, као и да ће потпис коалиционог споразума служити као исходиште снаге и заједништва које ће се показати на изборима 15. новембра.