latinica  ћирилица
10/09/2020 |  18:07 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Николић: Пријатељство сам Ливнеом доживљавам као личну драгоцјеност

Бивши генерални конзул Републике Србије Владимир Николић истакао је да је поводом смрти преминулог сенатора Републике Српске, предсједника Јеврејског културног центра и дугогодишњег специјалног представника и шефа Привредног представништа Републике Српске у Израелу Арија Ливнеа да је имао привилегију да га упозна.
Владимир Николић и Арије Ливне - Фото: РТРС
Владимир Николић и Арије ЛивнеФото: РТРС

- Са великим поштовањем и посебним пијететом се опраштам од Ариеа Ливнеа. Имао сам привилегију да га упознам, да ми буде саговорник и пријатељ. Био је потпуно аутентична личност неисцрпне енергије и несвакидашње љубави према животу. Освојио ме тиме што је на људе и свијет око себе гледао широм отворених очију и пленио памећу, разумијевањем, емпатијом и драгоцјеним и љековитим смислом за хумор. Жао ми је што је отишао, а пријатељство са њим доживљавам као личну драгоцјеност - рекао је Николић.

Арие Ливне умро је у Јерусалиму у 99. години, а сутра ће поводом његове смрти у Бањалуци бити одржана комеморација у организацији предсједника Републике Српске, Владе Републике Српске и Јеврејског културног центра.