latinica  ћирилица
10/09/2020 |  14:41 ⇒ 14:46 | Аутор: banjaluka.net

Босанчић: Бањалуку неће водити лоши ђаци

Подржавам Игора Радојичића јер је озбиљан, вриједан и одговоран човјек. Зато што Радојичић живи у нормалном стану, а његов противкандидат у вили од неколико милиона КМ, рекао је за banjaluka.net Боран Босанчић, генерални секретар Демоса и одборник у Скупштини Града.
Боран Босанчић (фото:Banjaluka.net) -
Боран Босанчић (фото:Banjaluka.net)

- Зато што Радојичић данас прави план и има визију развоја за десет будућих година развоја града, а његов противкандидат не зна ни који би потез сутра повукао. Зато што је један одмјерен и опрезан са обећањима, а други популиста - истакао је он.

У интервјуу за banjaluka.net, Босанчић се осврнуо и на спекулације о наводним сукобима унутар Демоса, те изразио увјерење да ће ова партија и даље задржати позицију бр. 2 у градском парламенту.

Интервју преносимо у цијелости:

Зашто Игор Радојичић, а не Драшко Станивуковић?

Зато што је Радојичић озбиљан, вриједан и одговоран човјек. Зато што Радојичић живи у нормалном стану, а његов противкандидат у вили од неколико милиона КМ. Зато што Радојичић данас прави план и има визију развоја за десет будућих година развоја града, а његов противкандидат не зна ни који би потез сутра повукао. Зато што је један одмјерен и опрезан са обећањима, а други популиста. Не спадам у људе који увијек имају "резервни положај", који држе "обоје врата отворених", знам да је то мудро, али сматрам да то није ни добро за друштво, а ни морално. У претходне четири године са Радојичићем сам имао изузетну сарадњу, велики број примједби које се односе на имовинске односе и заштиту имовине је уважио и увјерио сам се да има жељу и вољу да ради најбоље што може за овај град. Радојичић је неко ко може да представља Бањалуку у мојим Рекавицама, Бронзаном Мајдану, Борику, али и у свјетским центрима и то је врло важно. Ето, зато сам за Радојичића. И ја, и већина Бањалуке, вјерујем.

Ових дана, у јавности се могло чути да је Станивуковић трећи пут обнавља трећу годину економије. Какву то поруку шаље?

Ако ћемо искрено, не видим посебан проблем у томе што неко трећи пут обнавља трећу годину. Међутим, јесте проблем кад неко без икаквог искуства жели да води град од 200.000 људи. Можете бити и најбољи студент, али да бисте водили града, попут Бањалуке, неопходно је и радно и животно искуство. Да ли бисте ви, кад вам се ауто поквари, повјерили поправак искусном аутомеханичару, који ауто зна у најситније танчине, до најмањег шарафа или момку, који воли да прича о аутима, али никад у животу није завирио под хаубу? Може вам се, можда свиђати тај момак, мислим како прича, али не би му сигурно повјерили свој ауто. Управо на тај начин ја доживљавам Станивуковића. Он је млад и треба да се доказује, прије свега у партији којој припада, да стиче нове вјештине и знања, а вођење града ове величине и значаја је посао који може да обавља неко ко је прошао све фазе од омладинске организације до врха Републике, а Бањалука има таквог кандидата управо у лику Игора Радојичића.

Зашто?

Зато што је, судећи по расположењу бирача, Радојичић већ освојио ове изборе, и заједно са нама, његовим коалиционим партнерима, већ сада планира шта ће радити идуће четири године. Ми смо, заиста, како и слоган кампање каже, "Окупљени за Бањалуку". Пред нама су велике ствари и наставак већ започетих великих пројеката. У четири године иза нас у Бањалуци не можете наћи дио града који није доживио неку позитивну промјену. Људи често заборављају да смо 2016. године прелазили преко рушевног Зеленог моста, да Источни тразит није био спојен, да су се дјеца на школи у Старчевици стискали у клупама, да није било ни оволиких шеталишта, игралишта, трим стаза, кружних токова, нових путева. А, већ за двије године, кад се заврше сви започети пројекти водоноснадбијевања, села око нашег града више неће имати проблем са водом, а град ће доживјети праву инфраструктурну револуцију, од новог моста у Доцу и великог конгресног центра до низа мањих пројеката.

Шта то ново Демос нуди Бањалучанима? Има ли сукоба на релацији Чубриловић-Станаревић?

Демос се разликује од других политички партија пре свега што на одговорна мјеста именујемо кадрове који могу да одговоре свим задацима. Наши кадрови нису диплому стекли у року од три дана, већ на озбиљним факултетима. Залажемо се за заштиту природних добара, против уништавања природних ресурса и трудимо се да наши кадрови унаприједе сваки систем којим руководе. На нашој изборној листи се налазе кандидати различитих профила, привредници, искусни политички теренци, млади и образовани људи.Све то доприноси да можемо слободно рећи да имамо потенцијал да озбиљно развијамо град.

Кад већ спромињете те спекулације, морам да истакнем да је сарадња Чубриловића и Станаревића изузетна, а те спинови пуштају они који не желе јак Демос како у Бањалуци тако и Српској. У владајућем блоку је много партија, а многи су свјесни да јак Демос јесте брана за њихов бржи раст. Сви ти и спинови служе да се странка разбије и омогући њима већи простор. Дакле, нема сукоба на релацији Чубриловић – Станаревић, а неће га ни бити. Оно чега има јесте да разговорамо о томе како направити што бољи изборни резултат. Могу да кажем да ће Демос "заиграти" озбиљну игру на терену, а други нека смишљају неке оригиналније приче и нека се брину. Превише смо искусни да падамо на такве приче.

Каква су ваша очекивања, кад су у питању одборничке позиције?

Демос је до сада био друга странка у Скупштини града Бањалука, послије СНСД-а и то ће, увјерен сам, остати и након локалних избора 2020. године.