latinica  ћирилица
10/09/2020 |  11:22 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Бањалука: Реконструкција улице Ивана Горана Ковачића (ФОТО)

У Бањалуци је данас почела реконструкција и модернизација Улице Ивана Горана Ковачића, којом ће бити спојен западни и источни транзит, а вриједност радова је два милиона КМ.
Реконструкција улице Ивана Горана Ковачића - Фото: Facebook
Реконструкција улице Ивана Горана КовачићаФото: Facebook

Вршилац дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић рекао је да радове изводи домаће предузеће Нискоградња из Лакташа, а рок за завршетак је 210 календарских дана.

- Након завршених радова добићемо једну модерну саобраћајницу која ће у оба смјера имати по двије саобраћајне траке, са пјешачким, бициклистичким стазама и аутобуским стајалиштем, а између саобраћајних трака биће зелени појас - рекао је Нешић.

Он је истакао да ће радови бити завршени прије зимске сезоне.

- Очекујем да након завршетка ове саобраћајнице Бањалуке добије много љепши изглед и да се саобраћај на споју источног и западног транзита одвија брже - рекао је Нешић и додао да реконструкцију и модернизацију ове улице финансира предузеће Путеви Републике Српске.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се реконструкцијом Улице Ивана Горана Ковачића "слаже посљедњи детаљ" источне трансверзале или источне авеније у Бањалуци.

- Коначно повезујемо источни и западни транзит на тај начин што нови кружни ток код "Леснине" спајамо модерном саобраћајницом са кружним током код "Центрума" са западним транзитом - рекао је Радојичић.

Овим се, каже Радојичић, добија непрекинута авенија или трансверзала која се протеже од "Центрума" од западног транзита, па све до новог Зеленог моста, а на којој се налази шест нових кружних раскрсница, спојени источни транзит, нови мост, бициклистичке и пјешачке стазе, модернизоване саобраћајнице.

Радојичић је истакао да овим цијела једна половина града добија нову окосницу која убрзава, поједностављује и олакшава саобраћај.

Он је нагласио да је град за реконструкцију и модернизацију Улице Ивана Горана Ковачића урадио пројектну документацију, те захвалио "Путевима Репблике Српске" за сарадњу, истичући да Бањалука и ово предузеће много послова раде заједно.

- Недавно смо отворили кружни ток код "Леснине", сада је на реду реконструкција Улице Ивана Горана Ковачића. Имамо још послова пред нама, а све с циљем да у Бањалуци побољшамо укупну саобраћајну мрежу - закључио је Радојичић.