latinica  ћирилица
09/09/2020 |  15:28 | Аутор: СРНА

Расвијетљене двије тешке крађе, осумњичена и три малољетника

Полиција из Лакташа и Прњавора идентификовала је и ухапсила лице чији су иницијали С.Ш. и обавила криминалистичку обраду над три малољетна лица због сумње да су на подручју ове двије општине починили двије тешке крађе у којима је почињена штета од 1.200 КМ.
Провала - Фото: РТС
ПровалаФото: РТС

С.Ш. је осумњичен да је са малољетним лицима провалио у угоститељски објекат на подручју Лакташа, а да је једно од малољетних лица провалило у угоститељски објекат у Прњавору, те да су им мете напада били апарати за игре на срећу.

Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи 1.200 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Приликом ових активности, полицијски службеници су дошли до сазнања да једно од малољетних лица посједује више лажних кованица у апоенима по пет КМ.

- Утврђено је да се ради о 1.575 КМ. Новац је одузет, а о наведеном је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу фалсификовање новца - наведено је у саопштењу.

О свему је обавијештен и тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, као и тужилац за малољетна лица, који се изјаснио да се против С.Ш. и малољетних лица достави извјештај у редовној процедури.