latinica  ћирилица
09/09/2020 |  14:24 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Мјера протјеривања из БиХ за 18 миграната

У привременом прихватном центру за мигранте у Блажују током данашњег претреса затечено је 1.500 особа, од којих се три доводе у везу са чињењем кривичних дјела и њима је изречена мјера протјеривања из БиХ, као и за још 15 миграната, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево и Службе за послове са странцима.
Привремени прихватни центар за мигранте у Блажују - Фото: СРНА
Привремени прихватни центар за мигранте у БлажујуФото: СРНА

У заједничкој изјави након данашње акције, наведено је да је ријеч о једном држављанину Алжира и два држављанина Марока, који су стављени под надзор у Имиграциони центар Службе за послове са странцима.

- Служба за послове са странцима спроводи даље мјере и радње из своје надлежности на њиховом удаљењу из БиХ - наводи се у заједничкој изјави.

Мјера протјеривања изречена је за још 15 миграната - четворица су држављани Марока, тројица из Пакистана, двојица из Алжира, три држављанина Индије и по један из Марока, Гвинеје и Ирана, којима је одређена мјера стављања под надзор у Имиграциони центар или ограничењем кретања на одређеном мјесту, преносе федерални медији.

Ријеч је о особама за које су пронађени материјални докази о њиховом идентитету, те други докази који се могу користити у поступку реадмисије и њиховог удаљавања из БиХ.

У саопштењу се наводи и да ће Служба за послове са странцима у сарадњи с надлежним полицијским агенцијама и током наредног периода наставити с активностима појачане контроле кретања странаца, као и контроле правних и физичких лица који пружају услуге смјештаја странцима, те предузимати све неопходне активности према свим страним држављанима који на било који начин могу представљати пријетњу безбједносном систему БиХ.

Припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево извршили су јутрос претрес мигрантског центра у Блажују с циљем проналаска предмета и особа које се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Претрес је обављен према наредби Општинског суда у Сарајеву.