latinica  ћирилица
08/09/2020 |  17:59 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Мигрантска криза - безбједносно питање које треба хитно ријешити

Предсједници СНСД-а Милорад Додик и ХДЗ-а БиХ Драган Човић разговарали су данас у Мостару о нефункционалности заједничког нивоа власти када је ријеч о кључним питањима, попут стратешког приступа и израде плана рјешавања мигрантске кризе.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

- Ријеч је, прије свега, о безбједносном питању које већ одавно има озбиљне контуре по безбједност становништва БиХ и потребно га је хитно ријешити - саопштено је из ХДЗ-а БиХ након састанка.

Током сусрета било је ријечи о актуелној политичкој ситуацији, те раду извршне и законодавне власти у БиХ.

Саговорници су разговарали и о локалним изборима у БиХ и граду Мостару, те њиховом одржавању у условима пандемије, посебно о осигурању техничких услова.

Човић је поновио став да нема никаквог правног ни законског упоришта нити рационалног објашњења за одвајање локалних избора у Мостару.

Он је истакао да коначно одржавање избора у Мостару, па чак и у оваквим условима, треба да буде мотив да се ствари и на вишим нивоима покрену из статичног стања, прије свега у контексту предстојећих разговора о измјенама Изборног закона.

Човић и Додик најавили су да у предстојећем периоду слиједе учесталији састанци уз шире страначке делегације, као и трилатерални састанци са представницима бошњачког народа.

Састанак је одржан у Дому ХДЗ-а БиХ у Мостару.