latinica  ћирилица
04/09/2020 |  19:05 ⇒ 19:23 | Аутор: РТС

САД ће гарантовати спровођење судских одлука о манастирима (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је након потписивања споразума са САД у Бијелој кући да је договорена заштита и промовисање слобода религија и посебно заштита религијских објеката и имплементацију судских одлука које се тичу СПЦ.
Александар Вучић и Доналд Трамп (фото:instagram.com) - Фото: РТРС
Александар Вучић и Доналд Трамп (фото:instagram.com)Фото: РТРС

- Овим смо добили да САД кроз билатерални споразум и са нама и са њима гарантују да ће се судске одлуке спорводити у дело за наше вјерске објекте на Косову и Метохији. То се односи и на Пећку патријаршију и за Дечане - напоменуо је предсједник Вучић.

      View this post on Instagram

"Razgovarali smo o mnogim temama i predsednik @realdonaldtrump je iskazao želju da dođe u Srbiju. Napravili smo dobar sporazum za Srbiju, postignut je ogroman korak napred. Za nas je veoma važno da kroz ovaj sporazum direktno uređujemo odnose sa najvećom silom sveta i da se bavimo ekonomijom pre svega. Napravili smo bilateralni sporazum sa SAD, treća strana nije priznata što je za nas veoma važno". - Odličan sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom SAD @realdonaldtrump u Ovalnoj sobi.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 4, 2020 at 9:12am PDT

Повезане вијести:

Вучић: Ово је билатерални споразум (ФОТО/ВИДЕО)

Трамп: За овакав споразум биле потребне деценије (ФОТО/ВИДЕО)

Потписан споразум са САД о нормализацији економских односа (ФОТО/ВИДЕО)