X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
27/08/2020 |  19:15 ⇒ 19:16 | Извор: СРНА

Додик: Мигранти немају шта да траже у Српској

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да мигранти немају шта да траже у Републици Српској, без обзира са која стране долазе.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Нисмо ми довели мигранте овдје, па ни тамо. Они ће се поново вратити тамо и неће бити у Српској. Можемо се играти тога кола колико год хоће - рекао је Додик у Угљевику.

Додик је напоменуо да је на данашњој сједници Предсједништва БиХ одлучено да треба предузети битне мјере у вези са мигрнатима, враћати их у земље одакле долазе.

Он је навео да је из Пакистана највећи број миграната, а рачуна се да их званично има 10.000, од којих 7.000 на простору Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

- Мислили смо да су мигранти из Сирије, из тих кризних подручја, а највећи број је из Пакистана, Авганистана, па и из Марока - навео је Додик.

Осврћући се на изјаву министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића да су мигранти добродошли у БиХ зато што троше, Додик је рекао да за Републику Српску нису добродошли зато што троше и да их због тога Српска благонаклоно предаје ФБиХ.

Додик је подсјетио да је прије шест мјесеци постојао озбиљан проблем када су мигранти нападали људе у Српској и пљачкали њихове куће.

- Донијели смо одлуку према којој свака евиденција мигранта на територији Српске значи ангажман полиције и његово пребацивање уколико жели у Сарајево или Унско-сански кантон - навео је Додик.

Он је поновио да на простору Републике Српске неће бити сабирних центара и да ће Српска наставити са том политиком.

- Ако они нама врате пет аутобуса, наравно могу доћи до ентитетске линије. Нек шетају, ми ћемо их спријечити и ствари говоре да ће се они окренути назад, тако да само џаба троше гориво за аутобусе - рекао је Додик.