latinica  ћирилица
25/08/2020 |  16:38 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СДА најодговорнија за проблеме мигрантске кризе (ВИДЕО)

СДА је најодговорнија за све проблеме који се односе на мигрантску кризу, а ставови ове партије су јако значајни и обавезујући, али искључиво за њене чланове и ни за кога другог, рекао је данас у Бањалуци портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Крајње је вријеме да се престане са ароганцијом коју константно слушамо из СДА и од представника бошњачког Сарајева по коме се намећу као одлучујући и пресудни фактор у БиХ што дефинитивно нису - рекао је новинарима Ковачевић.

Он је истакао да је СДА политичка партија која представља искључиво један од три конститутивна народа у БиХ.

- Зато би било вријеме да се тако почну и понашати. Њихове коментаре о мигрантима доживљавамо лицемјерно и као лажно представљање пиромана да је ватрогасац. Став СНСД-а и Републике Српске о мигрантској кризи се не мијења, а то значи да нећемо имати прихватне центре за мигранте који кроз Српску могу само проћи - рекао је Ковачевић, реагујући на тврдње из СДА да су "СНСД и ХДЗ криви што се не рјешава мигрантска криза" и да те двије странке "опструишу доношење неопходних одлука на нивоу БиХ које би омогућиле боље управљање мигрантском кризом".

Он је нагласио да још у бошњачкој политици постоје људи који су најодговорнији за почетак рата у БиХ и злочине почињење над Србима и Хрватима.

- Њихове приче о некој наводној агресији само показују да се нису одрекли ратне реторике и традиције. Са њиховим ратним циљевима смо завршили давно, а када је ријеч о ратној реторици она није добродошла у Српској и Србији, јер смо за мир и окренути будућности, напретку и развоју - рекао је Ковачевић.