latinica  ћирилица
24/08/2020 |  11:38 | Аутор: СРНА

Кожул: БиХ одавно није чула несмотренију изјаву од Цикотићеве

Замјеник предсједавајућег Клуба ХДЗ-а БиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Предраг Кожул рекао је Срни да јавност у БиХ одавно није чула несмотренију изјаву о мигрантској кризи од изјаве министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића и да је за њено коментарисање "потребно медицинско образовање".
Предраг Кожул (Фото:dnevnik.ba) -
Предраг Кожул (Фото:dnevnik.ba)

- Цикотићева изјава је изјава за медицинско посматрање, а ја немам потребно медицинско образовање да бих могао коментарисати такву изјаву. Изјава сама по себи је ријетко несмотрена, а изречена о горућем проблему у БиХ илегалних миграната - рекао је Кожул.

Кожул је напоменуо да и ХДЗ и Клуб те странке у Представничком дому треба да заузму став како ће третирати Цикотића као министра безбједности с обзиром на ратне злочине за које се сумњичи над хрватским народом Бугојна.

Цикотић је недавно изјавио да БиХ влада мигрантском кризом и да присуство миграната има позитиван ефекат, јер се биљежи повећана потрошња на подручју Унско-санског кантона гдје их има највише.

- Постоје позитивни ефекти присуства миграната на том простору, имате редукован туризам или неке послове на једној страни, али имате и повећану потрошњу многих добара због присуства миграната који купују, троше - рекао је Цикотић.