latinica  ћирилица
19/08/2020 |  12:32 | Аутор: СРНА

Пакистан спреман да потпише споразум о реадмисији са БиХ

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић и амбасадор Пакистана у БиХ Мухамад Калид Рао разговарали су у Сарајеву о сарадњи двије земље у погледу управљања кретањима миграната и отклањања негативних посљедица њиховог боравка на простору БиХ.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Калид Рао је нагласио да је Пакистан спреман да учини све што је у складу са одредбама међународног јавног права и законима двије земље у правцу помоћи БиХ у рјешавању изазова који производе илегални мигранти са простора Пакистана или се представљају као бивши пакистански држављани.

Он је напоменуо да је чест случај да се мигранти са простора Авганистана и Бангладеша, као и из индијског дијела Кашмира, представљају као држављани Пакистана, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Пакистански амбасадор прихватио је позив Цикотића да се, након прикупљања додатних сазнања о аспектима кризе, организују потребне активности с циљем реализације начелно утврђених механизама сарадње, а посебно у правцу спремности Пакистана да потпише споразум о реадмисији са БиХ да би мигранти касније могли да буду транспортовани у земљу поријекла.