latinica  ћирилица
14/08/2020 |  21:36 | Аутор: СРНА

Грујичић увјерен у побједу на локалним изборима

Актуелни начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је вечерас да је увјерен у своју побједу на предстојећим локалним изборима за ову функцију јер има подршку српских странака.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Он је истакао да је освајање власти у Сребреници за Републику Српску важно с обзиром на велике притиске са стране, те да у том смислу постоји велика одговорност.

Грујичић је најавио да ће општинска власт наставити са политиком отварања нових радних мјеста, али и развоја туризма, подсјетивши да су у Сребреници реализовани бројни корисни пројекти уз помоћ Владе Републике Српске, па и Србије, а на добробит цјелокупног становништва.

Он је за АТВ рекао да влада лош однос према евидентним српским жртвама у Сребреници и околини, док се на другој страни величају бошњачке жртве, што је оптерећење и препрека помирењу.

Грујичић је навео да је однос са бошњачим политичарима у Сребреници коректан, али да је проблем политикантско уплитање из Сарајева и СДА.

Подсјетивши на напад прије пет година на тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Поточарима код Сребренице, Грујичић је нагласио да је неприхватљиво што није разријешен тај случај.

Када је ријеч о изградњи фонтане и споменика мира на тргу у Сребреници, Грујичић је рекао да је то добра идеја која ће послати поруку да мир нема алтернативу, оцјенивши да су сви који су против тога опредијељени за сукобе.