X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/08/2020 |  13:02 | Извор: dnevni avaz

Абдић остаје у притвору још два мјесеца

Кантонални суд у Бихаћу продужио је притвор Фикрету Абдићу, начелнику општине Велика Кладуша.
Фикрет Абдић (фото:24sata.info) -
Фикрет Абдић (фото:24sata.info)

Рјешењем суда притвор је продужен за још два мјесеца.

Ова одлука донесена је без одржавања рочишта, након што је Врховни суд ФБиХ одбацио приједлог Абдићеве одбране о изузећу поменутог суда због наводне политичке пристрасности.

У образложењу одлуке наводи се да Тужилаштво није доставило Суду БиХ допуну приједлога за продужење притвора, ни нове доказе, нити је одбрана осумњиченог доставила нове приговоре и доказе којима би оспоравала приједлог Тужилаштва за продужење мјере притвора.

Након хапшења у Великој Кладуши, половином јуна ове године, Абдић и његов замјеник Сулејман Силић, провели су мјесец дана у притвору, након чега је Силић, уз одређене мјере забране, пуштен на слободу.

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су Абдића по налогу Тужилаштва УСК, због сумње за кривична дјела корупције и злоупотребе службеног положаја, те повреду равноправности у обављању привредне дјелатности.

Поред Абдића, ухапшено је и шест његових блиских сарадника, запослених у локалној администрацији. Након исказа у полицији и Тужилаштву УСК, Абдић и Силић задржани су у притвору, док су остали ухапшени пристали на сарадњу са истражним органима и пуштени на слободу.