latinica  ћирилица
14/08/2020 |  10:24 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

"Поносне картице" значајна уштеда за више од 850 породица

Кориштењем "Поносне картице 2020–цијена минус за три плус" више од 850 породица са троје и више дјеце на подручју Прњавора мјесечно ће при куповини уштедјети 100 КМ до 200 КМ, што годишње достиже укупан износ од милион до два милиона КМ уштеде, рекао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш након потписивања споразума о реализацији овог пројекта са Фондацијом "За живот" из Бањалуке.
Прњавор: Томаш, "Фондација за живот" - Фото: СРНА
Прњавор: Томаш, "Фондација за живот"Фото: СРНА

Томаш је позвао привредне субјектима са подручја ове локалне заједнице да се прикључе и буду дио ове велике идеје и истовремено помогну породицама са троје и више дјеце.

- Увјерен сам да ће ова идеја наићи на одобравање наших привредник. Ми ћемо већ данас обавијестити кориснике како да се пријаве да бисмо што прије могли почети са реализацијом пројекта - рекао је Томаш.

Предсједник Управног одбора Фондације "За живот" Драган Дакић изразио је задовољство што се општина Прњавор прикључила пројекту "Поносна картица" и на тај начин стала у ред општина које уважавају и препознају значај породица са троје и више дјеце.

- Општина Прњавор нам је дала и техничку подршку у реализацији пројекта на тај начин што ће бити одређен службеник у општинској администрацији који ће бити задужен за асистенцију грађанима за пријаву за ову картицу - рекао је Дакић.

Предсједник Фондације "За живот" Борис Тубић напоменуо је да је првенствено било замишљено да картица гласи на мајку која у породици носи највећи терет подизања и одгајања дјеце, али да је уколико околности тако налажу могуће да картица гласи и на друга лица.