X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
13/08/2020 |  16:21 | Извор: СРНА

Градско позориште "Семберија" припрема нову представу

Представници Градског позоришта "Семберија" и Градске управе Бијељина разговарали су о тренутним активностима најмлађе установе културе у овом граду и том приликом су прецизирани будући начини унапређења рада у организационом, кадровском, просторном и финансијском смислу.
Градско позориште "Семберија" - Фото: СРНА
Градско позориште "Семберија"Фото: СРНА

Директор Позоришта Иван Петровић истакао је да, иако је љето углавном нерадно у позориштима, бијељински глумци упркос пандемији вируса корона, раде на новим пројектима, саопштено је из бијељинске Градске управе.

- У току су пробе за извођење представе `Голубија времена`, по мотивима дјела Бранка Ћопића, у режији Миливоја Млађеновића, а премијера је предвиђена за почетак септембра - најавио је Петровић.

Режисер Душан Тузланчић је нагласио да је циљ Градског позоришта "Семберија" да у раду слиједи најсавременије свјетске позоришне праксе, у чему очекују и пуну подршку града.

- На састанку смо презентовали вишегодишње развојне планове бијељинског Позоришта, а они подразумијевају сталан напредак у наредних осам година, уз поштовање Закона о позоришној дјелатности Републике Српске - рекао је Тузланчић.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изразио је задовољство због систематичности развојног плана који је сачинило руководство Градског позоришта и истакао да ће већ током јесени бити обезбијеђени услови за реализацију неких циљева.

- Изузетно сам задовољан енергијом коју сам осјетио у овој установи културе. На политичкој сцени су се стекли услови да се позабавимо унапређењем свих сегмената живота грађана Семберије и на томе ћемо заједно радити - најавио је Ђурђевић.

Замјеник градоначелника Бијељине Марко Михајловић је након састанка, који је одржан јуче, поручио да ће Градска управа Бијељина подржати развој Позоришта, као установе која представља огледало сваког озбиљног града.

- Семберија ће максимално искористити све потенцијале које је створила синергијом свих нивоа власти и сигуран сам да ћемо максимално подржати ову врсту пројекта за будућност - нагласио је Михајловић.