latinica  ћирилица
10/08/2020 |  18:00 ⇒ 18:00 | Аутор: Б92

Тим: УС Опен вриједи мање без Надала и Федерера

Аустријски тенисер Доминик Тим рекао је да УС Опен нема исту драж и да "мање вриједи" када на њему не играју Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Како је још раније саопштено, Рафаел Надал и Роџер Федерер неће наступати на УС Опену.

Надал, иначе бранилац титуле, неће играти из здравствених разлога, тачније предострожности, док Роџер Федерер пропушта УС Опен због повреде кољена.

Стен Вавринка такође неће играти, као ни Хуан Мартин дел Потро, а постоји шанса да и Новак Ђоковић пропусти велики амерички турнир. Доминик Тим је то све прокоментарисао у интервјуу за Стандард.

- Имам велика очекивања за УС Опен, то ће за све нас бити нешто ново. Нема публике, имамо мали тим, стално смо у хотелу... Ипак, морамо бити искрени и рећи да велики број врхунских играча неће играти, што значи да ће висок на пласман на турниру без Федерера и Надала вриједети мање него исти пласман на неком другом турниру, рецимо Аустралиан Опен са почетка године. Ја се свакако радујем наступу - рекао је Доминик Тим.

Доминик је до сада играо на три Гренд Слем финала и сва три изгубио. Два пута од Рафаела Надала и једаном од Новака Ђоковића.