latinica  ћирилица
08/08/2020 |  12:21 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Арлов на помену у Глини за 145 настрадале српске жртве "Олује"

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов присуствовао је помену и парастосу за 145 цивилне српске жртве пострадалих у "Олуји" који је одржан у Глини на православном гробљу у Горњем Селишту.
Арлов на помену у Глини - Фото: РТРС
Арлов на помену у ГлиниФото: РТРС

- Ово је најмање што можемо учинити за настадале српске жртве претежно са Кордуна који су настрадали и без разлога убијене у "Олуји" 1995.године којом је протјерано око 250.000 Срба из РСК. Не смијемо заборавити страдање ових и свих српских жртава које су настрадале и биле жртве "Олује" и протјеривања Срба из Хрватске - рекао је Арлов.

Помен цивилним српским жтвама за које се многе ни име не зна служио је парох петрињски Саша Умићевић.

Помен и парастос након 25 година од овог великог страдања цивилних српских жртва организовало је Српско Вијеће националне мањинје града Глине.

На помену је присуствивала замјеница градоначелника Глине Бранка Бакшић, Никола Јанус потпредсједник Вијећа за националну мањину града Глина, руководство Српске националне мањине града Глине коју је предводио предсједник Милан Мартиновић који се обратио и захвалио на присуству скупу од 40 Срба који су се окупили да дају помен и подсјете на жртву својих сународника.

Ове цивилне жртве су настрадале и убијене тражећи спас за себе и своје породице никога не нападајући и не угрожавајући у спасу за својим животом.