latinica  ћирилица
08/08/2020 |  10:19 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

Вулин: Шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба?

Министар одбране Србије Александар Вулин сматра да члан СДСС-а Борис Милошевић није "довучен у Книн" на хрватску прославу "Олује" да би Србима било боље, већ да би хрватски политичари могли да га користе као аргумент за нападе на Србију и доказ да су Срби разједињени.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Поводом изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да је нетачна тврдња предсједника Србије Александра Вучића да је "Олуја" била највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, Вулин је упитао шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба, ако "Олуја" није била етничко чишћење.

Вулин је и поводом оцјене Радмана како се Вучић мијеша у унутрашња политичка питања Хрватске, указао да "није довољно наћи Србина који учествује у прослави протјеривања" властитог народа да би "Олуја" постала легитимна, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Није довољно спустити цвет на једно од места убијања Срба, а рећи да је протеривање 250.000 и убијање 2.000 Срба у `Олуји` чин милосрђа. Није довољно причати о казнама за злочине, а од Готовине правити хероја, није довољно напасти Вучића да би лаж постала истина - закључио је Вулин.