latinica  ћирилица
08/08/2020 |  10:11 ⇒ 13:16 | Аутор: dnevni avaz

Нереди у Мостару: Једна дјевојка повријеђена, више аутомобила и објеката оштећено (ВИДЕО)

Једна особа повријеђена, најмање три аутомобила су оштећена, полупана стакла и инвентар угоститељских и других објеката, епилог је, према првим информацијама, јутрошњег хулиганског напада групе од педесетак навијача Зрињског у Фејићевој и улици Хусе Маслића у Мостару.

"Ултраси" су око 8:20 сати у поход кренули преко Шемовца и Старог моста, а потом су, дошавши у Фејићеву улицу почели бацати пиротехничка средства, каменице и, практично, све што им је дошло под руку. Тако су погодили пепељаром, једну дјевојку нанијевши јој озљеде.

Један аутомбил паркиран у улици Хусе Маслића је почео горјети након што је у његову близину бачено пиротехничко средство, док је на другом разбијено вјетробранско стакло.

Доласком полиције, хулигани су се разбјежали преко Царинског моста према Центру 2, а како је речено из МУП-а ХНК, тренутно се ради на њиховом лоцирању.

Иначе, из МУП-а ХНК су навели да је полиција обавијештена у 8.20 сати о томе "да је група хулигана прешла преко Шемовца и Старог моста у Фејићеву улицу, гдје нарушава јавни ред и мир".

- Било је тако страшно, као да је рат, поново. Дивљали су, рушили све пред собом. Не могу вјеровати да је полиција ово допустила - рекла је кроз сузе једна Мостарка. 

У Мостару се вечерас, након четири године, одржава градски дерби између Вележа и Зрињског који је увијек утакмица високог ризика. Припадници МУП-а ХНК су јучер спријечили инцидент када су растјерали групу хулигана код Шпанског трга, те ухапсили три малољетника.

Појачано је присуство полиције.