latinica  ћирилица
06/08/2020 |  19:27 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Настава за бруцоше почеће 5. октобра (ВИДЕО)

Настава у новој академској години на Универзитету у Бањалуци за бруцоше почеће 5. октобра, а за старије године почетком новембра. Из универзитета поручују да ће бити поштоване све епидемиолошке препоруке у вези са заштитом од ширења вируса корона.
Универзитет у Бањалуци - Фото: РТРС
Универзитет у БањалуциФото: РТРС

Полазећи од претпоставке да ће епидемиолошка ситуација бити неповољна, на Бањалучком универуитету је почела припрема за одвијање наставе у сложеним условима.

- За оне студијске групе за које се не могу испоштовати епидемиолошке препоруке вјероватно ће бити остављена могућност извођења наставе на даљину, с тим да ће се настава изводити из учионица. Дакле, Наши наставници ће имати обавези да дођу у учионице и одрже предавање, а одговарајући број студената ће моћи да буде физички присутан док ће остали такву наставу пратити онлајн преко одговарајућих платформи - нагласио је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци.

Као и претходних година студенатима ће бити омогућена пракса у Градској управи, те градским предузећима и установама.

- Наши најбољи студенти који се пријавили на конкурс ће имати прилику да стичу праксу у Градској управи, а то је већ трећа година за редом - додао је Гајанин.

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, нагласио је да су највише учествовали грађевинци и правници, а тако ће бити и ове године.

- Обје стране имају пуно интереса за сарадњу и заједничких послова и пројеката, а подсјећам да је Универзитет водио поступак селекције стажиста. Град Бањалука је припремио низ превентивних мјера како би се све институције спремно ухватиле у коштац са актуелном епидемиолошком ситуацијом, с обзиром да ће почетак школске и академске године бити изазован за све због повећаног броја контаката - рекао је Радојичић.

Истакнуто је да ће Град подржати и реализацију пројекта едукативног центра за предшколско васпитање и образовање у простору кампуса који би служио као наставна база за будуће васпитаче.