latinica  ћирилица
06/08/2020 |  15:02 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Бањалука: Од јесени пракса за 21 студента у Градској управи и предузећима (ФОТО)

Почетком академске године 21 студент Универзитета у Бањалуци почеће са обављањем праксе у Градској управи, односно предузећима чији је оснивач град.
Игор Радојичић и Радослав Гајанин - Фото: СРНА
Игор Радојичић и Радослав ГајанинФото: СРНА

Након састанка са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем, ректор Универзитета Радослав Гајанин рекао је да ће праксу стицати најбољи студенти са конкурса.

- Ово је трећа година заредом у којој студенти Универзитета у Бањалуци стичу практичне вјештине у Граду - каже Гајанин и додаје да је највећи број њих са Правног факултета и Економског факултета, али да их има и са Архитектонско-грађевинско-геодетског, Природно-математичког, Филозофског и Технолошког факултета.

Гајанин је рекао да ће се интерним актима ићи ка томе да студентска пракса буде обавезна, а не факултативна као до сада.

На састанку је истакнуто да ће Град подржати и реализацију пројекта едукативног центра за предшколско васпитање и образовање у простору кампуса који би служио као наставна база за будуће васпитаче.

По завршетку изградње овај едукативни центар би био у систему градског Центра за предшколско васпитање и образовање.

Гајанин је рекао да је циљ да до краја наредне године буде реализована изградња едукативног центра за предшколско васпитање и образовање, те да је Влада Српске дала подршку за реализацију овог пројекта.

Радојичић је рекао новинарима да обје стране имају пуно интереса за сарадњу и заједничких послова и пројеката, те подсјетио да је Универзитет водио поступак селекције стажиста.

Навео је дда је Град Бањалука припремио низ превентивних мјера како би се све институције спремно ухватиле у коштац са актуелном епидемиолошком ситуацијом, с обзиром да ће почетак школске и академске године бити изазован за све због повећаног броја контаката.

Он је рекао да градска администрација од надлежних републичких институција очекује инструкције о томе како ће изгледати почетак школске године на свим нивоима образовања и у којем облику ће бити организована настава.