latinica  ћирилица
02/08/2020 |  14:17 | Аутор: БЕТА

ФИФА уз Инфантина: Увјерени смо да ће истрага потврдити да није крив

Предсједник Међународне фудбалске федерације Ђани Инфантино може да остане на челу те организације и не треба да буде смијењен упркос истрази која се води, навела је ФИФА за Асошиејтед прес.
Ђани Инфантино - Фото: nezavisne novine
Ђани ИнфантиноФото: nezavisne novine

Швајцарско специјално тужилаштво је у четвртак покренуло истрагу против Инфантина због његових састанака са швајцарским државним тужиоцем који води широку истрагу о корупцији у фудбалу.

- Ништа не спречава предсједника да обавља своје дужности. Он ће наставити са својим функцијама у ФИФА - наводи се у изјави ФИФА.

Претходни предсједник ФИФА Сеп Блатер, који је 2015. смијењен и забрањено му је да на било који начин учествује у фудбалу до 2021. годинр, позвао је Етички комитет ФИФА да суспендује Инфантина.

- Предсједник ФИФА је предмет криминалистичке истраге швајцарских власти, али није оптужен нити крив за било шта. ФИФА и њен предсједник ће и даље у потпуности сарађивати са швајцарским судским властима, до завршетка истрага - навела је ФИФА.

Државни тужилац Михаел Лаубер је понудио оставку због случаја који се фокусира на три састанка која је имао с Инфантином у претходних пар година, укључујући и један који није открио и тврди да га се не сјећа.

- ФИФА је увјерена да ће на крају истраге бити потврђено да предсједник ФИФА није учинио ништа лоше приликом испуњавања његових дужности и састанака са швајцарским државним тужиоцем - наводи се у изјави свјетске фудбалске организације.