latinica  ћирилица
01/08/2020 |  17:02 | Аутор: СРНА

Изводи из привремених бирачких спискова доступни на увид до 17. августа

Централна изборна комисија БиХ обавјештава сва лица са правом гласа да је до 17. августа омогућен увид у изводе из привремених бирачких спискова да би могли да провјере, исправе или допуне личне податке код надлежних органа.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

- У ову сврху изборне комисије су припремиле План излагања извода из привремених бирачких спискова, те обавјештавају бираче да се извод налази у центрима за бирачки списак, мјесним заједницама и другим погодним мјестима /интернет–страница, огласна плоча општине/града... - навели су из ЦИК-а.

Уколико утврде потребу да се нешто мијења, држављани БиХ с бирачким правом треба одмах да контактирају надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак да би се извршиле потребне исправке или допуне.

ЦИК је позвао све који имају информацију да се на изводима из привремених бирачких спискова и лица која су умрла да о томе одмах обавијесте надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак да би се подаци тих особа избрисали са коначних бирачких спискова.

Грађани са правом гласа моћи ће да се код надлежног органа опредијеле и за мјесто и начин гласања.

Послије 17. августа више се неће бити могуће вршити исправке на коначним бирачким списковима који ће користити за потребе провођења локалних избора 2020. године, напоменули су из ЦИК-а БиХ.