latinica  ћирилица
01/08/2020 |  16:58 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Подршка девет странака Ћурићу за градоначелника (ВИДЕО)

Мирко Ћурић, актуелни градоначелник Требиња, од данас је званично кандидат СНСД-а и коалиције још осам странака, које су га подржале у изборној утрци за још један мандат. Ове странке данас су потписале коалициони споразум.
Требиње: Потписан коалициони споразум - Фото: РТРС
Требиње: Потписан коалициони споразумФото: РТРС

Циљ коалиције девет странака, које су данас потписале споразум, јесте да у будућем сазиву градске Скупштине имају најмање двадесет један мандат. Осим тога, обавезали су се да ће своје идеје претворити у јединствену политичку платформу. 

Ћурић је рекао да је више од 90 одсто пројеката који су били у претходној изборној платформи одрађено или се раде.

- Више од 60 нових програма урадили смо за четири године које нико до сада није радио, а исто тако нису изостале инвестиције. Више од 85 инвестиција за четири године, које нису мале, је урађено или се ради тако да ћемо заједнички наступити као прави тим - појаснио је Ћурић.

Већина странака, које су пружиле подршку Ћурићу, и до сада су биле чланице владајуће скупштинске коалиције.

Предсједник Социјалистичке партије у Требињу Рајко Ћапин рекао је да је најважније да раде у општем интересу, а то је да наставе континуитет реализације успјешних пројеката који су почели.

Предсједник Градског одбора ДНС-а у Требињу Јовица Влатковић рекао је да је најбитније да се створе предуслови за инвеститоре који би отворили радна мјеста.

Мирка Ћурића, кандидата СНСД-а за градоначелника, подржали су Демократски народни савез, Социјалистичка партија, Партија уједињених пензионера, Покрет за Требиње, Народни демократски покрет, Уједињена Српска, Прва Српска демократска странка и ДЕМОС.