latinica  ћирилица
01/08/2020 |  12:10 | Аутор: СРНА

На Козари неформално дружење са женама

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је да је манифестација "Дан за нас – неформалним дружењем до нових идеја" у Националном парку "Козара" окупила данас представнике 12 удружења која се баве дјецом и породицом и спортистикиње с којима ово министарство годинама сарађује.
Козара "Дан за нас неформалним дружењем до нивих идеја" - Фото: СРНА
Козара "Дан за нас неформалним дружењем до нивих идеја"Фото: СРНА

Давидовићева је појаснила да је њена идеја да се организује дружење и да се дамама с којима ресорно министарство годинама сарађује на неки начин укаже пажња и да један дан проведу заједно.

- Вјерујем да ће дан изњедрити нове идеје и нове пројекте и да ћу чути конкретне и корисне сугестије и критике да би се унаприједио рад Министарства - рекла је Давидовићева новинарима на Козари.

Према њеним ријечима, рад у другачијој атмосфери је пожељан, не мора увијек бити у канцеларији и формалан.

- И овај рад је сигурно продуктиван, а и промовишемо туристичке потенцијале у Српској којих је много и које вриједи видјети - додала је Давидовићева.

Она је напоменула да је дружење организовано за до 50 учесника, да је обезбијеђена заштитна опрема, а да ће послије сат времена пјешачења услиједити радни дио, ручак и уручење пригодних поклона за учеснике.

Предсједник Центра за лични рад и развој Приједор Сања Топић рекла је да се баве промоцијом менталног здравља и унапређењем квалитета живота, те да је и данашње дружење у природи у складу са циљевима и активностима овог удружења.

- Имали смо пројекат подршке женама жртвама насиља који је финансирало Министарство породице, омладине и спорта и који је реализован прије три године. Били су коректни и надамо се сарадњи и убудуће, кроз неке друге пројекте и друге циљне групе - оцијенила је Топићева и додала да има само ријечи хвале за досадашњу сарадњу .