latinica  ћирилица
01/08/2020 |  08:35 | Аутор: СРНА

Магла на дионицама поред Босне и Дрине и на подручју Мркоњић Града

Магле јутрос има на путевима на подручју Мркоњић Града и у долини Босне и Дрине па се возачима савјетује опрез због смањене видљивости, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Возачима се савјетује да због високе дневне температуре путовања планирају у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима, да праве чешће паузе током путовања и вожњу прилагоде условима на путу.

За данас је планирана ауто-трка на дионици магистралног пута Војковићи-Крупац, због чега ће од 9.00 часова јутрос до 18.00 часова вечерас бити обустављен саобраћај, а возила ће у том периоду бити преусмјеравана на алтернативне путне правце.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ ће због одржавања трке на магистралном путу у Кисељаку вечерас од 19.30 до 20.00 часова доћи до обуставе саобраћаја.

Због радова саобраћај се сваки дан, осим недјеље, обуставља на путу Љубиње-Требиње, дионица Галичићи-Мркоњићи. Обустава је на снази од 8.00 до 14.00 часова, а за то вријеме возила се преусмјеравају на пут Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње. Такав режим вожње је до половине септембра.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима Црна Ријека-Бјелајце, Тедин Хан-Криж /граница са ФБиХ/, на подручју Шамца, гдје се у Тишини гради пјешачка стаза, Брчког у којем се у насељу Илићка гради кружни ток, те на подручју Бањалуке, Добоја, Власенице, Приједора, Брода, Котор Вароша, на путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина и Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због клизишта, једном траком, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ радови се изводе у тунелима Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ и Јасен /Прозор-Јабланица/, а у функцији су алтернативни правци.

Актуелне су и санације мостова у мјесту Семизовац на дионици Сарајево-Тузла преко ријеке Љубине, у насељу Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и преко ријеке Дрине у Горажду.

И даље су актуелни радови у тунелу код Зеница због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја.

На граниучним прелазима јутрос нема дужих задржавања.