latinica  ћирилица
31/07/2020 |  15:35 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Музичар Софронијевић учествовао у радионици Даун синдром центра

Александар Софронијевић учествовао је у виртуелној музичкој радионици Даун синдром центра Бањалука.
Александар Софронијевић у виртуелној муичкој радионици ДС центра Бањалука - Фото: РТРС
Александар Софронијевић у виртуелној муичкој радионици ДС центра БањалукаФото: РТРС

Одржана је музикотерапеутска он лајн радионица за особе са Дауновим синдромом , у којој је свирао познати српски хармоникаш и шеф оркестра Александар Софронијевић из Београда.

Александар је особе са Дауновим синдромом учио основама хармонике и како се свира тај инструмент.
Док је Александар свирао хармонику, они су пјевали њима омиљене пјесме, чак се и наручивале музичке нумере које је Александар свирао сада већ за своје пријатеље.

Други гост је био директор Олимпијској центра Јахорина Дејан Љевнаић, који је поновио да је за своје пријатеље из Даун синдром центра трчао маратон 23 км, да је трчао за њих, њихове другаре који су му све вријеме трке били у мислима и због којих је трудио се да заврши маратон, на крају је освојио златну медаљу коју је поклонио Даун синдром центру.

Александру су у свирци помагали, осим другара из Даун синдром центра, другари из Србије, Аустрије и Норвешке који су свирали на својим инструментима, овај пут он лајн, а договорен је његов долазак у Бањалуку у Даун синдром центар и заједничкој свирци уживо.

Договорени су музички аранжмани за Даун синдром центар школу глуме, Александар ће свирати током представе Мали принц и прву историјску виртуелну представу Црвенкапа која ће се ускоро премијерно приказати у Бањалуци.