latinica  ћирилица
31/07/2020 |  11:09 | Аутор: СРНА

У Башкој Води претучен Србин због тетоваже крста и грба

У Башкој Води претучен је 30-годишњи Србин Саша Вукојевић, држављанин Аустрије, највјероватније због тетоважа крста и грба Црвене звезде које је имао на тијелу.
Хрватска полиција (Фото: Tanjug / FaH/DAMIR SENCAR) -
Хрватска полиција (Фото: Tanjug / FaH/DAMIR SENCAR)

Инцидент се догодио у сриједу око 19.00 часова када је супрузи и ћеркама носио храну, а са леђа су га напала тројица мушкараца који су га прво оборили ударцем у потиљак а затим шутирали.

Све се дешавало пред пуном ривом и запосленим у ресторану брзе хране, преноси "Јутарњи лист".

Нападачи ништа нису говорили, али Вукојевић претпоставља да је нападнут због велике тетоваже православног крста на нози и грба Црвене звезде на једном од рамена, те имена написаног ћирилицом.

Вукојевић је са супругом Мануелом, Хрватицом из Оточца, дошао на љетовање у Хрватску, али су се због овог инцидента вратили у Аустрију.

- На пола пута ме нетко ударио у потиљак. Како сам падао, тако сам добио ударац ногом у лице. Кад сам пао, ударали су са свих страна, ја сам ставио руке на лице да се заштитим и скупио се. Након тога су побегли. Видео само једног, имао је црну мајицу и шортс. У полицији су ми рекли да су била тројица, јер су их толико видели на надзорним камерама суседне мењачнице која је све снимила - рекао је он.

Вукојевић је нагласио да је на уснама добио осам шавова, има три расклимана зуба и модрице по цијелом тијелу и додао да су му у полицији рекли да он није први случај оваквог напада.