latinica  ћирилица
29/07/2020 |  22:13 ⇒ 22:15 | Аутор: ТАНЈУГ

"Надзирачима" 26 номинација за Еми

Серија "Надзирачи" води ове године са 26 номинација за телевизијске Еми награде.
Серија "Надзирачи" (фото:HBO Go) -
Серија "Надзирачи" (фото:HBO Go)

Дистопијска суперхеројска драма у продукцији телевизије ХБО, базирана на стрипу, номинована је за најбољу серију у ограниченом трајању, а добила је и номинације за глумачку поставу, укључујући Реџину Кинг и Џеремија Ајронса.

Комедија "Чудесна госпођа Мејзел" у продукцији Амазона је са 20 номинација друга међу серијама, а слиједи Нетфлиxов трилер "Озарк" са 18 номинација.

Исто толико добила је и црна комедија "Насљедници", а слиједи серија "Мандалоријан", посвећена свијету Ратова звијезда.

- Ове године свједочимо једној од највећих борби за социјалну правду у историји. И наша је дужност да користимо овај медијум за промјену - рекао је Френк Шерма, предсједник и генерални директор Телевизијске академије на почетку виртуелне презентације номинација.

За најбоље драмске серије номиноване су "Боље зови Сола", "Круна", "Убити Ив", "Слушкињина прича", "Мандалоријан", "Озарк", "Чудније ствари" и "Насљедници".

Номиноване за најбоље глумице у драмској серији су Џенифер Анистон за "Јутарњи шоу", Оливија Колман за "Круну", Џоди Комер и Сандра О за "Убити Ив", Лора Лини за "Озарк", Зендаја за "Еуфорија".

За најбољег глумца у драмској серији номиновани су су Џејсон Бејтман за "Озарк", Стерлинг Браун за "Ово смо ми" Били Портер за "Поза", Џереми Стронг и Брајан Кокс за "Насљедници", Стив Карел за "Јутарњи шоу".

Церемонија додјеле Еми награда уз домахина Џимија Кимела преносиће Би-Би-Си 20. септембра.

У овом, 27. издању Еми награда, гигант Нетфликс јасно предњачи испред свог ривала телевизије ХБО са 160 номинација у односу на 107, што је нови рекорд.