latinica  ћирилица
29/07/2020 |  11:07 | Аутор: СРНА

Еко-топлане: Обезбијеђено 70 одсто потребног енергента за сезону гријања

Припреме за сезону гријања реализују се у складу са годишњим планом предузећа Еко-топлане Бањалука, у току су санација појединих дијелова дистрибутивне мреже и редовни годишњи ремонт свих производних постројења, као и набавка енергента - дрвног сортимента, којег је до сада обезбијеђено више од 70 одсто, саопштено је из овог предузећа.
Еко топлана Бањалука - Фото: РТРС
Еко топлана БањалукаФото: РТРС

Санирани су и замијењени дотрајали дијелови вреловода на неколико локација и то у улицама Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, а топлификациона мрежа санирана је на више мјеста.

Техничке екипе Еко-топлана санирале су дотрајале цијеви у улицама Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Булевару војводе Живојина Мишића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарској, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра I Карађорђевића, Јосифа Панчића и Мајке Југовића.

- Санацију дистрибутивне мреже радимо у складу са раније утврђеним планом, како бисмо из сезоне у сезону обезбјеђивали поузданији рад система даљинског гријања - поручили су из предузећа Еко-топлане.

У саопштењу је наведено да су у току и санације неколико вреловодних шахтова, односно машински и грађевински радови, а да ће до почетка наредне сезоне гријања бити настављено санирање дијелова вреловодних и топловодних траса према приоритетима, који су одређени, између осталог, на основу броја интервенција током протекле сезоне гријања.

Еко-топлане су, у оквиру припрема за сезону гријања 2020/2021, крајем прошле сезоне почеле набављати биомасу за предстојећу сезону.

- Набавка дрвног сортимента обавља се властитим средствима, у складу са дефинисаним планом - нагласили су из Еко-топлана.