latinica  ћирилица
29/07/2020 |  10:08 ⇒ 10:59 | Аутор: СРНА

Шакић предат у надлежност Тужилаштва

Синиша Шакић из Бањалуке, осумњичен за убиство Славише Ћулума, предат је данас у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Начелница Одјељења за односе с јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић рекла је јуче да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, а под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, прикупили необориве материјалне доказе да је осумњичени С.Ш. директни извршилац поменутог кривичног дјела.

- Тиме му је у потпуности разбијен лажни алиби да је у вријеме извршења кривичног дјела боравио у Хрватској - навела је Миљановићева.

Шакић је ухапшен јуче у башти угоститељског објекта у хотелу "Босна" у Бањалуци, а осумњичен је да је 15. маја убио Славишу Ћулума у мјесту Драгочај код Бањалуке.

Хапшење су извршили полицијски службеници Специјалне антитерористичке јединице и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске.