latinica  ћирилица
28/07/2020 |  21:03 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

Добој: Отворена изложба дизајнерских лампи "Линија свјетлости"

У добојском Центру за културу и образовање отворена је изложба нове линије дизајнерских лампи под називом "Линија свјетлости", рад аутора Ранка Лукића и Лидије Петричевић из овог града.
Добој: Изложба - Фото: СРНА
Добој: ИзложбаФото: СРНА

Лукић је рекао новинарима да је вечерас из радионице Нусарта, чији је оснивач, први пут јавности представљена нова дизајнерска линија од 14 лампи.

Радове је дизајнирала Петричевићева, која каже да лампе, које су изложбени примјерци, могу подједнако да задовоље естетику приватних и јавних објеката.

- То су прости геометријски облици, међутим ако се ставе под одређене углове, ако се спајају другачије, добијају се скулптуре -  навела је Петричевићева.

Она је указала да одлика радова није само у дизајну лампе, колико у сјенци и свјетлости који значајно мијењају амбијентални простор.

Она наводи да су лампе израђене од храста, који као скупоцјено дрво знатно утиче на дизајн, али и цијену.

- Када замислим ту лампу, морам да водим рачуна и о цијелом процесу израде - од продукције до реализације - истакла је Петричевићева.

Директор Центра за културу и образовање Вукосава Софренић рекла је да је вечерас представљен изузетно креативан рад и да лампе, осим употребне, имају врло наглашену дизајнерску вриједност.