latinica  ћирилица
28/07/2020 |  09:51 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

У Српској 66 нових случајева вируса корона

Код још 66 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, рекао је на конференцији за новинаре вршилац дужности директора Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

Зељковић је апеловао на грађана да поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

Ситуација је и даље неповољна. Међутим у појединим општинама имамо побољшање - истакао је Зељковић.

Он је нагласио је да ће Институт за јавно здравство у току ове седмице размотрити све досадашње закључке и евентуелно увести неке нове мјере.

У посљедња 24 часа тестиран је 381 лабораторијски узорак.

Према мјесту пребивалишта 16 особа је из Бијељине, шест из Зворника, по четири особе из Бањалуке и Фоче, по три су из Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Пала и Рогатице, по двије особе из Вишеграда, Лакташа, Мркоњић Града, Прњавора, Сокоца, Хан Пијеска, Шековића и Братунца и по једна особа је из Братунца, Градишке, Кнежева, Милића, Приједора, Рудог и Шамца.

Премунула је једна старија особа из Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.488 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 157 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.180 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 48.589 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 255, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 196.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.521 особа, а надзор је завршен код 42.846 особа.