latinica  ћирилица
22/07/2020 |  22:29 | Аутор: СРНА

Отворена међународна изложба фотографија "Фото емоција 2020"

Директор Културног центра Бански двор Младен Матовић отворио је вечерас у Бањалуци Девету међународну изложбу фотографија "Фото емоција 2020", у оквиру које посјетиоци могу да виде радове 240 аутора из 44 државе.
"Фото емоција 2020" - Фото: СРНА
"Фото емоција 2020"Фото: СРНА

Матовић је навео да је поставка организована у сарадњи са Универзитетским фото-кино клубом Бањалука, те изразио задовољство што се послије "принудног одмора" наставља успјешна сарадња Банског двора и овог клуба, саопштено је из Културног центра Бански двор.

- Бански двор је врло свјесно покренуо љетну сезону културних дешавања, симболичног назива "50 по 50", јер желимо да пошаљемо поруку да живот не треба и не смије стати, те да морамо наћи начин да се уз одговоран приступ вратимо организацији културних догађаја - рекао је Матовић.

Предсједник Универзитетског фото-кино клуба Бањалука Милорад Кашћелан рекао је да све фотографије, баш као што и сам назив изложбе каже, причају приче у којима су снажне емоције.

- Захвалан сам Банском двору што је пронашао начин да и у овој ситуацији изложба буде отворена, јер је и ове године, упркос ситуацији изазваној вирусом корона, своје радове послао велики број талентованих аутора из свијета креативне фотографије - рекао је Кашћелан.

Он је навео да је жири имао задатак да од готово 3.000 пристиглих радова на четири теме изабере фотографије, које су се нашле на изложби.

Отварање изложбе приређено је уз примјену свих прописаних мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштите маске и одржавање физичке дистанце.