latinica  ћирилица
14/07/2020 |  16:20 ⇒ 17:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Митрополит Амфилохије позвао грађане Црне Горе да изађу на изборе

Митрополија црногорско-приморска позвала је све грађане да изађу на параментарне изборе у Црној Гори, 30. августа, и поручила да ће настојати да до тада не одговара на, како се наводи, "беспризорне нападе и коментаре који имају за циљ да укључе Цркву у политичку камапњу".
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић) -
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић)

У Петровданској поруци митрополита Амфилохија, објављеној на порталу МЦП-а, наводи се да је јасно да Влада Црне Горе није истински посвећена дијалогу о спорним одредбама Закона о слободи вјероисповијести.

Истиче се да су неистините и злонамерне изјаве званичника Демократске партије социјалиста "о наводном учешћу Цркве на изборима".

- Имајући у виду да су, усред новог распламсавања заразе, расписани избори за 30. август у Црној Гори, објављујемо да се никакве изборне листе не формирају са благословом, нити било ко има право да се на то позива у јавности - наводи се.

Позивају грађане да изађу на изборе за посланике у народној Скупштини.

- Црква са своје стране позива све грађане Црне Горе да изађу на изборе за посланике у народној Скупштини, те да на њима изаберу и гласају за оне који неће доносити и потврђивати безаконе и антицрквене законе у њихово име - стоји у Петровданској поруци митрополита.

Указује се да се Црна Гора налази пред озбиљним изазовима и новим искушењима који се не могу ни прикрити, а ни ријешити, како се наводи, "повампирењем духа братоубилаштва у име новог идентитета".