latinica  ћирилица
13/07/2020 |  19:09 ⇒ 21:58 | Аутор: РТРС

Оштре осуде из Српске на Станивуковићеву изјаву (ВИДЕО)

Изјава Драшка Станивуковића да би као градоначелник Бањалуке подигао парк мира са статуама три различита војника, као симболом помирења и данас изазива оштре осуде у Српској. Из СНСД-а поручују да је једино срећа што Станивуковић неће имати прилику да то оствари. Из удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата траже извињење.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

Подизање парка мира у коме би три различита војника између осталог, представљала припаднике ХВО-а и тзв. Армије БиХ, једнако је као да на Козари подигнете споменик нацистичким војницима, каже портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ни ова идеја Драшка Станивуковића, додаје, није ништа ново, ни изненађујуће.

- Све ово још једном показује о каквом недораслом човјеку и политичару је овдје ријеч, човјеку који не престаје да нас изненађује са својим глупостима. Једина је срећа што није у могућности да реализује те своје идеје и глупости. Ја сам сигуран да ће тако и остати - јасан је Ковачевић.

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата од јуче, како се на друштвеним мрежама појавио снимак спорне изјаве, траже извињење.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић каже да је та идеја увреда за све српске жртве рата.

У Удружењу ветерана Српске зачуђени су што неко због јефтиних политичких поена даје тако несмотрене изјаве.

- Има своју богату хацијенду у Бањалуци и на тој хацијенди може да прави паркове какве хоће, нека ставља бисте какве хоће, што се нас тиче нека ставља и бисту Абу Хамзе, али што се тиче споменика и парка мира, то само може да буде спомен-парк погинулим војцима Републике Српске - рекао је Душко Вукотић, предсједник Удружења ветерана Републике Српске.

Удружење ветерана "Гарда Пантери" у Бијељини затражило је јавно извињење посланика ПДП-а Драшка Станивуковића, демобилисаним борцима Војске Републике Српске и породицама погинулих.