latinica  ћирилица
12/07/2020 |  13:24 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Додик: Нови сазив ЦИК-а средство да се СДА и СДС свете другим странкама (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да незаконито именовање Централне изборне комисије БиХ ствара расцјеп за малверзације и проблеме и да је очигледно да су њен садашњи састав изабрали СДС и СДА само да би се светили другим политичким партијама.

- Сва њихова галама о томе како је ЦИК ово или оно радила у прошлом сазиву пада у воду јер се зна да је то било под њиховом управом. Њихови људи су били кандидати, чланови су ЦИК, они су их бирали са њихових листа, а сада су добили оне који ће бити послушници - рекао је Додик коментаришући објављени конкурс ЦИК-а за запошњавање нових чланова.

Он је напоменуо да је у прошлом сазиву ЦИК-а било и чланова који свој професионалони дигнитет нису хтјели жртвовати да би се додворили партијском руководству.

Додик је поновио да је БиХ немогућа земља, у којој се може десити да се мимо закона изабере ЦИК и да се сви избори под управом те комисије доведу у питање.

С друге стране, додао је, политичким партијама не преостаје ништа друго него да поштују законске рокове.

- Биће ту доста проблема. СНСД се припрема на све то и ми смо данас најодговорнија политичка партија у Републици Српској, прихватамо тежину чињенице да представљамо српски народ у најмасовнијем смислу - рекао је Додик.

Он је додао да постоје и друге политичке партије, али да је народ дао повјерење СНСД-у, чији је предсједник, те да они одговарају за народне послове.

- Одбрана Републике Српске остаје у фокусу интересовања СНСД-а и њени пројекти и активности су томе подређени. Дејтонски мировни споразум је миниму нашег циља у БиХ - поручио је Додик.