latinica  ћирилица
12/07/2020 |  13:10 | Аутор: СРНА

Вучић: Договорене теме за састанак у Бриселу

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да су договорене теме за наставак дијалога о Косову и Метохији у четвртак у Бриселу.
Александар Вучић (Фото: Инстаграм/Будућност Србије) -
Александар Вучић (Фото: Инстаграм/Будућност Србије)

Вучић, који учествује на видео-састанку ЕУ, Београда и Приштине, навео је да се дијалог под покровитељством ЕУ наставља послије 20 мјесеци.

- Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак - објавио је Вучић на инстаграм налогу Будућност Србије.

      View this post on Instagram

"Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić putem video linka učestvuje na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 12, 2020 at 3:00am PDT

Вучић је претходно одржао билатералне консултације са високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Мирославом Лајчаком.

Данашња видео-конференција "Дијалог Београда и Приштине под покровитељством Европске уније" увод је у наставак дијалога у Бриселу, најављен за четвртак, 16. јула.

Покровитељ видео-конференције је високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозеп Борељ, који је уочи конференције поручио да се одржава ради постизања коначног свеобухватног и правнообавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, који ће одговорити на сва отворена питања.