latinica  ћирилица
10/07/2020 |  09:34 ⇒ 09:41 | Аутор: РТРС

У суботу сунчано, наредних дана промјенљиво и свјежије

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво и свјежије вријеме, али ће сутра бити сунчано и веома топло са нестабилностима послије подне.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Прије подне ће сутра бити сунчано и веома топло, а током дана доћи ће до притицања мало свјежијег ваздуха и развој облачности, који ће дати пљускове и грмљавину прво на истоку уз ријеку Дрину и у источним планинским предјелима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 22, на планинама од 14, а највиша дневна од 28 до 33, локано на сјеверу, истоку и југу око 36 степени Целзијусових.

У недјељу, 12. јула, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и свјежије, понегдје са слабом кишом или пљуском, углавном у сјеверним подручјима.

Послије подне биће сунчано и угодно топло, на истоку промјенљиво са сунчаним интервалима.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу до 20, на планинама од осам, а највиша дневна од 22 до 27, на југу до 30 степени Целзијусових.

У понедјељак, 13. јула, јутро ће бити ведро или уз малу облачност, а током дана сунчано уз малу дневну облачност и угодно топло.

Јутарња температура ваздуха биће од девет до 14, на југу до 17, на планинама од пет степени, а највиша дневна од 21 до 26, на југу до 29, на планинама од 16 степени Целзијусових.

У уторак, 14. јула, јутро ће бити облачно на сјеверу, западу и у јужној половини земље, а током дана облачност ће се смањивати, па ће послије подне бити сунчано у већини предјела, уз пораст дневне температуре ваздуха.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13, на југу до 16, на планинама од пет, а највиша дневна од 22 до 27, на југу до 29, на планинама од 18 степени Целзијусових.