latinica  ћирилица
09/07/2020 |  16:39 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Весић: Штета на јавној и приватној имовини милион евра

Замјеник градоначленика Београда Горан Весић рекао је да је у нередима током двије вечери у граду причињена материјална штета на јавној и приватној имовини од готово милион евра.
Београд (фото:Н. Скендерија/Н. Карлић/Танјуг) -
Београд (фото:Н. Скендерија/Н. Карлић/Танјуг)

Он је додао да је у двије вечери у Београду уништаван центар града и приватна имовина и имовина која припада свим грађанима Београда, те прецизирао да су уништени аутомобили, семафори, поломљена аутобуска стајалишта, уништена калдрма.

Весић је на конференцији за новинаре рекао да је штета само на јавном имовини Града Београда 30 милиона динара, односно 250.000 евра, не укључујући спаљене приватне аутомобиле, демолиране баште угоститељских објеката, уништене излоге и другу штету на привантој имовини.

- Какав је то политички циљ које ово хулиганство треба да оправда, шта желе да постигну са овим. Никад се још није догодило да се Београд уништава од оних који су из Београда, од младих људи из Београда - рекао је Весић.

Он је навео да је Град Београд поднио двије кривичне пријаве, од који једна на 14.735.000 динара за уништену јавну имовину прве вечери протеста, а друга је на 15.402.000 динара за штету у другој вечери протеста.

- Тражимо од тужилаштва да ове бандите гоне не само кривично, него да плате сву штету нанету Београду и приватним лицима. Ако су малолетни, имају маме и тате да то плате. Време је да се зна ред и плати штета за оно што је учињено. Они који су ово радили нису Београђани, него бандити и тако треба да буду третирани - рекао је Весић.

Он сматра да су немире очигледно организовали из иностранства и да то има везе с тим што предсједник Србије Александар Вучић наредних треба у Паризу и Бриселу да разговара о Косову и Метохији.