X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
09/07/2020 |  13:07 ⇒ 13:10 | Извор: sputniknews.com

Приватно обезбjеђење не да одборницима да уђу у СО Будва

Умало јутрос није дошло до физичког обрачуна, када је одборник Демократског фронта Јанко Димић, показујући одборничку легитимацију, затражио од полиције да поступи по закону и пусти га да уђе у Скупштину општине Будва, што су припадници приватног обезбеђења спријечили, преносе подгоричке Вијести.
СО Будва - инцидент - Фото: vijesti.me
СО Будва - инцидентФото: vijesti.me

Дошло је до комешања, а потом је у намјери да уђе и оде у скупштинску службу спријечен и Крсто Радовић, кога је одборничка већина смијенила 11. јуна са функције предсједника Скупштине општине.

Припадници приватног обезбјеђења правећи живи зид тијелима спречили су да у Општину уђу и одборници Мијомир Пејовић (Демократе), Ђорђије Вујовић (ДФ), као и Марко Марковић и Никола Јовановић који су вољом одборника ДПС, СД, Црногорске и Стевана Џаковића смијењени са мјеста потпредседника Општине и шефа кабинета предсједника.

Након што полиција није склонила приватно обезбјеђење и омогући му улазак у Скупштину, Димић је Општину упоредио са кућом Земунског клана у Шилеровој.

- Ми је нећемо срушити, али ћемо криминалце из ње истјерати - казао је Димић и затражио од полиције да она каже да ли се одборницима не дозвољава улазак.

Он је казао да није насилан и да само жели у складу са законским прописима да преда папире у скупштинску службу.

Мијомир Пејовић је тада запитао полицијског старјешину шта онда кордон полиције ради на улазу у Општину, ако је приватно обезбеђење оно које спрјечава улазак.

- Ако је ово служба обезбеђења, шта ћеш ти ту? Кажите нам, шта ради полиција. Ти си пристао да правиш параван приватном обезбјеђењу, које штити мафију - поручио је Пејовић.

Радовић је казао да им је синоћ стигао мејл од самозване предсједнице Анђеле Бориловић (Ивановић) о заказивању "некакве сједнице у суботу“.

- Као председник Скупштине, нисам заказао никакву сједницу, и одборници траже да оду у скупштинску службу да виде о чему се ради. Молимо да дозволите да уђемо. Ви чувате људе у извршењу кривичног дјела. Дајте нам написмено ко вам је наредио да не можемо ући, да ли такозвана предсједница, да ли Снежана Куч или шарлатан Дивановић. Гдје је печат, гдје је потпис да не можемо ући? Полиција ради по усменим наређењу неког приватног обезбјеђења. Полиција треба нас да чува, а она чува битанге које су узурпирале власт - казао је Радовић.

Мијомир Пејовић је тада запитао по којим мерилима одборнице Снежана Куч (ДПС) и Анђела Бориловић (Ивановић) могу да буду у скупштинској служби, а не и остали одборници.