latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:43 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Ухапшено шест лица због туче у Поткозарју

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су шест лица због туче испред угоститељског објекта у мјесту Поткозарје код Бањалуке.

Припадници надлежне полицијске станице поступили су јуче по пријави да је испред једног угоститељског објекта у току туча између више лица, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да су ухапшена лица чији су иницијали Л.К, Н.П, Б.П, С.П, Н.Б. и С.М, те да су на лицу мјеста пронађене и одузете сјекира и дрвена палица.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да нема елемената кривичног дјела.

Обавијештен је и дежурни судија Основног суда Бањалука - Одјељење за прекршаје, који се изјаснио да против наведених лица буде достављен захтјев за покретање прекршајног поступка у редовној процедури због прекршаја туча и физички напад и неовлаштена употреба оружј.

Против власника угоститељског објекта биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду, због почињених прекршаја пропуштање пријављивања нарушавања јавног реда и мира у угоститељском објекту и послуживање алкохола.