latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:20 | Аутор: СРНА

Ухапшени у Подгорици: Користили дјецу за просјачење, продавали их за бракове

Службеници подгоричке полиције ухапсили су два лица чији су иницијали З.К. /47/ и С.Х. /44/ која су дјецу користила за принудни рад, просјачење и продавање с циљем склапања брака.
Полиција Црне Горе - Фото: илустрација
Полиција Црне ГореФото: илустрација

Инспектор криминалистичке полиције у Центру безбједности Подгорица Дијана Иванај рекла је да су службеници Јединице криминалистичке полиције за сузбијање малољетничке делинквенције и насиља у породици ухапсили ова лица у оквиру акције "Арба", због почињених шест кривичних дјела трговине људима.

Она је навела да је З.К. ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело трговина људима на штету своје дјеце чији су иницијали Л.К. /6/, А.К. /8/, Д.К. /11/, И.К. /13/, М.К. /14/ и Р.К. /16/, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

- Пријављени З.К. је, како се сумња, ово кривично дјело трговина људима извршио на начин што је у континуитету, од 5. октобра 2018. до 8. јула ове године, употребом силе и пријетње, злоупотребом повјерења и односа зависности, користио своју малољетну дјецу за принудни рад и просјачење - рекла је Иванај.

Иванај је навела да је З.К. своје малољетне кћерке М.К, И.К. и А.К. силом или пријетњом, злоупотребом повјерења и односа зависности, продао с циљем склапања брака.

Према њеним ријечима, полицијски службеници Центра безбједности Подгорица ухапсили су лице С.Х. због постојања основа сумње да је извршило два кривична дјела трговина људима.

- Кривично дјело трговина људима на штету малољетне И.К. /13/, које је, како се сумња, извршио на начин што је силом или пријетњом, злоупотребом повјерења и односа зависности извршио куповину с циљем склапања брака - рекла је Иванај.

Она је рекла да је друго кривично дјело трговина људима, које се ставља на терет овом лицу, оно извршило на штету пасторке из Подгорице чији су иницијали В.К.