X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
09/07/2020 |  10:43 ⇒ 11:59 | Извор: СРНА

Рајилић: Судске пресуде не могу писати историју

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изразила је жаљење због тога што разни медији и даље преносе неистине о страдању у Сребреници, гдје су страдали и Срби и Бошњаци, и што се у свему томе позивају на пресуде Хашког трибунала, измишљеног суда створеног да би првенствено судио Србима.
Божица Живковић Рајилић -
Божица Живковић Рајилић

Она је изјавила Срни да историју не могу писати судске пресуде, поготово не пресуде Хашког трибунала, који није уважио многа документа која о догађајима говоре онако како су се они стварно и десили.

- Жао ми је што разни медији и даље преносе неистине о страдању у Сребреници. На том подручју страдали су и Срби и Бошњаци и жао ми је што се у свему томе позивају на пресуде Хашког трибунала, који је измишљен суд створен да би се првенствено судило Србима - рекла је Рајилићева, након што је професор на Филозофском факултету у Источном Сарајеву Златиборка Попов Момчиновић за Телевизију Н1 изнијела низ неистина и грубих квалификација на рачун српског народа, у више наврата тврдећи да су Срби починили геноцид над Бошњацима у Сребреници, а позивајући се на пресуде Хашког трибунала.

Рајилићева је нагласила да је на подручју сребреничке регије страдало више од 3.000 Срба и да данас постоје свједоци о тим дешавањима.