latinica  ћирилица
08/07/2020 |  20:46 ⇒ 23:45 | Аутор: Агенције

Поново нереди испред Скупштине Србије, нападнута полиција; Бачен сузавац (ФОТО/ВИДЕО)

У Београду и вечерас демонстранти гађају каменицама полицију која се налази испред зграде Скупштине Србије, а министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић позвао је грађане да не учествују у насиљу.
Протести у Београду (Фото: Н. Скендерија) -
Протести у Београду (Фото: Н. Скендерија)

Учесници протеста бацају петарде и каменице, покушавају да сруше заштитну ограду и продру до зграде Скупштине, а има и повријеђених полицајаца, јавили су београдски медији.

Демонстранти су вечерас око 20.30 поново изазвали нереде и пробили ограду око Скупштине, али их је полиција отјерала и потискује их даље од зграде Парламента.

Београдски медији су пренијели да је полиција користила сузавац.

Међутим, огласио се МУП Србије који тврди да вечерас ни у једном тренутку нису испалили ни сузавце, нити топовске ударе.

Протести у Београду (Фото: РТРС)

- То раде демонстранти - кажу у МУП-у, преноси Блиц.

Стефановић је у директном укључењу за ТВ "Пинк" позвао грађане да не учествују у насиљу, истичући да полиција неће дозволити насиље, те да ће одговарати сви који некога нападну, преноси Срна.

Протести у Београду (Фото: РТРС)

- Озбиљне провокације према полицији, гађају их бакљама, каменицама, али полиција мирно стоји - рекао је Стефановић.

Он је демантовао информације појединих медија да је полиција кренула са воденим топовима ка Скупштини.

- То је апсолутно нетачна вијест, никаква возила, водени топови, нити покрет полицијских снага не иде ка Скупштини - рекао је Стефановић.

Протести у Београду (Фото: РТРС)

Он је додао да има информација да када падне мрак дио демонстраната планира да изведе одређене активности, немире, оштети имовину и угрози људе, али да насиље никоме неће бити дозвољено.

- Полиција никога не провоцира, мирно стоји и штити скупштину и друге објекте, али неће дозволити да неко руши народну имовину. Дозвољени су протести, али не да се насиљем спроведе оно за шта се нема политичка подршка народа - рекао је Стефановић.

Повезане вијести:

У Београду нападнут Драган Ђилас, у Новом Саду разбијен улаз РТВ-а (ФОТО)