latinica  ћирилица
08/07/2020 |  19:45 ⇒ 09/07/2020 | 07:42 | Аутор: РТРС

СНСД и ДЕМОС на изборе са заједничким кандидатом за начелника Шамца (ВИДЕО)

Сребреница је један од наших политичких приоритета, па ћемо и даље покушавати да постигнемо договор о заједничком српском кандидату за начелника, рекао је лидер СНСД-а Милорад Додик, на састанку са представницима Општинског одбора странке.
СНСД Састанак - Фото: РТРС
СНСД СастанакФото: РТРС

Све би, каже, требало да буде јасније у наредна три дана, за када су најављени нови разговори сребреничких политичких првака.

А како је данас договорено, СНСД и ДЕМОС у Шамцу ће имати заједничког кандидата за начеленика општине.

Додик је на састанку са представницима сребреничког одбора СНСД-а рекао да коалиција, окупљена око ове странке, подржава кандидатуру Младена Грујичића за још један мандат. Истовремено истиче да је најважније да се све српске странке окупе око једног имена и најављује додатне међустраначке разговоре.

- Али смо свјесни да је због укупне поларизације у Сребреници веома важно да се сви српски гласачи окупе око једног приједлога као што је то урадила и бошњачка страна, свјесни да само један каднидат има какву-такву шансу - изјавио је Додик.

Додик каже вјерује у договор о јединству, упркос томе што су СДС и неки поједници истакли своје кандидатуре, што је супротно закључцима партијских вођа, усаглашеним код предсједнице Републике.

Слично о Сребреници размишља и предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић. Тај став је саопштио након састанка, на којем су његова странка и СНСД договорили заједнички наступ у Шамцу.

- Гдје смо се договорили да ДЕМОС и СНСД имају заједничког кандидата. Биће то представник СНСД-а и видјећемо да то што прије завршимо - рекао је Чубриловић.

Предсједник СНСД-а изразио је задовољство што је њихов Ведран Ђурђевић добио подршку ДЕМОС-а.

- Наредних дана ће се окупити и остали чланови коалиције, па ћемо промовисати нашег заједничког кандидата за начелника општине Шамац - рекао је Додик.

Ђурђевићеву кандидатуру ће, како је речено, подржати већи број странака.