X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
08/07/2020 |  17:33 ⇒ 17:58 | Извор: sputniknews.com

Црногорска опозиција без договора о заједничкој листи

Опозиционе странке у Црној Гори нису успјеле да се договоре о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима.
Крсто Радовић (Фото: in4s.net) -
Крсто Радовић (Фото: in4s.net)

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић изјавио је да, упркос почетном ентузијазму и свих уложених напора, није постигнут договор између опозиционих странака.

- Било је странака које су постављале одређене услове, било је странака које су безусловно биле за заједничку листу, међу којима је и Демократски фронт. Имали смо два услова која је поставила Демократска Црна Гора, врло непријатна за нас јер су се тицала сувереног одлучивања о својим мандатима и људима који ће да представљају ДФ - рекао је Радуновић.

Он је додао да је ДФ прихватио све приједлоге, али да је УРА изјавила да би више допринијели уколико би изостали са заједничке листе, преноси портал ИН4С.

За УРУ је, како сазнаје портал, тешко била прихватљива листа са неким странкама из "српског корпуса", већ искључиво листа на којој нема страначких личности.

Након овог изреченог става покрета УРА, Демократе су саопштиле да оне на листу не иду без њих, чиме је могућност договора нестала.

- Није било договора око јединствене листе. Желим свим актерима срећу на предстојећим изборима. Нећемо тражити кривце међу учесницима састанка - рекао је представник Демократа, Драган Краповић.

Посланик Уједињене Црне Горе Горан Даниловић је рекао да је његова странка, такође, прихватила све приједлоге.

- Овај формат преговарача не може више. Прихватили смо све што је од нас тражено као услов. Да је било до нас, принијели би још једну жртву. Сви закључите зашто немамо јединствену листу - саопштио је Горан Даниловић.

Лидер Радничке партије Максим Вучинић саопштио је да је Радничка партија прихватила све услове.

- Не желим да губим наду да ћемо побиједити режим Мила Ђукановића - рекао је Вучинић.

- Стидим се од грађана који су од нас очекивали договор. Ми смо били отворени. Кад је УРА рекла да желе да иду самостално, предложили смо двије колоне, као друга добитна комбинација. Демократе то, нажалост, нису прихватиле. Не знам који су разлози, али због њих нисмо постигли договор - саопштио је испред СНП-а Драган Ивановић.