latinica  ћирилица
08/07/2020 |  16:45 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Заједнички кандидат за начелника Шамца

Лидер Демоса Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да је на састанку руководстава ове странке и СНСД-а, као и представника општинских одбора ове двије партије из Шамца договорено да ће ДЕМОС и СНСД имати заједничког кандидата за начелника Шамца на предстојећим локалним изборима.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је, не говорећи о конкретном имену, рекао новинарима да ће то бити представник СНСД-а.

Он је додао да га је изненадио став СДС-а који је понудио кандидата за начелника Сребренице иако је раније на састанку код предсједника Републике договорено да ће партије из Републике Српске имати заједничког кандидата.

- Изненађује да неке партије непосредно послије тог договора излазе са ставовима који нису договарани. То није добро по Сребреницу, али ни по представнике српских партија. Добро би било да имамо једног кандидата и га подрже све странке из Српске јер само тако би Срби могли да имају начелника Сребренице који би задовољио највећи број партија Српске и радио за све грађане Сребренице - нагласио је Чубриловић.

У Бањалуци је одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика и ДЕМОС-а Недељка Чубриловића са представницима општинских одбора ове двије странке из Шамца.

Састанку са представницима општинских одбора СНСД-а и Демоса из Шамца у просторијама Секретаријата Главног одбора СНСД-а присуствовали су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, шеф Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић и генерални секретар Лука Петровић.

Претходно је одржан састанак руководства СНСД-а са представницима Општинског одбора ове странке у Сребреници.